Πληροφορίες σχετικά με το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη αποτίει φόρο τιμής στον σημαντικό διανοούμενο, συγγραφέα, στοχαστή, φιλόσοφο, πολιτικό και ταξιδιώτη Νίκο Καζαντζάκη.
Το Μουσείο αποτελείται από ένα σύμπλεγμα κτιρίων στην κεντρική πλατεία του ιστορικού χωριού Βαρβάρι, γνωστό τώρα ως Μυρτιά. Η Έκθεση του Μουσείου στεγάζεται σε μια τοποθεσία που κατείχε στο παρελθόν το σπίτι της οικογένειας Ανεμογιάννη, η οποία είχε σχέση με τον πατέρα του Νίκου Καζαντζάκη, Καπετάν Μιχάλη.
Το Μουσείο ιδρύθηκε από τον σκηνοθέτη και κοστούμι Γιώργο Ανεμογιάννη, πρωτοπόρο στο ελληνικό θέατρο. Ο βασικός του στόχος ήταν να διατηρήσει τη μνήμη του συγγραφέα και να προωθήσει το έργο και τη σκέψη του. Σημαντική βοήθεια προσφέρθηκε από την Ελένη Καζαντζάκη, τη δεύτερη σύζυγο του συγγραφέα.
Το Μουσείο κρατά χειρόγραφα και σημειώσεις του συγγραφέα. δείγματα της αλληλογραφίας του με μεγάλους στοχαστές, πολιτικούς και συγγραφείς της εποχής του · πρώτες εκδόσεις των έργων του σε ελληνικές και άλλες γλώσσες · σπάνιο φωτογραφικό υλικό. αναμνηστικά από τα ταξίδια του · προσωπικά είδη μοντέλα, κοστούμια και άλλο υλικό από θεατρικές παραγωγές των έργων του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. πορτρέτα και γλυπτά του συγγραφέα · δεκάδες ξένες εκδόσεις των έργων του από όλο τον κόσμο, μια κληρονομιά που ζωντανεύει τη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη και προωθεί το έργο και την προσωπικότητά του.

kazantzakis museum myrtia heraklion crete

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη έχει γίνει κυριολεκτικά ένας χώρος παγκόσμιου πνευματικού προσκυνήματος. Κάθε μέρα, οι επισκέπτες φτάνουν και από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, μαρτυρώντας τη διαρκή συνάφεια της λέξης που εκφράζεται από τον μεγάλο Κρητικό, παγκόσμιο συγγραφέα και στοχαστή.

Για περισσότερα: https://www.kazantzaki.gr

Why to book directly ?
  •  -5% off from other online booking engines
  • Real Time Availability
  •  No Booking Fees
  •  Booking: Very good! 8.4
  •  Expedia: Very good!  4/5
  •  TripAdvisor: Excellent  4/5
Skip to content