Πληροφορίες σχετικά με τη Νήσος Χρυσή

Η Χρυσή, ένα νησί μήκους 7 χλμ με μέγιστο πλάτος 2 χλμ, βρίσκεται 8 ναυτικά μίλια νότια της νοτιότερης πόλης της Ευρώπης, την Ιεράπετρα Κρήτης. Οι ακτές της Χρυσής περιβάλλονται από το Λιβυκό πέλαγος της Μεσογείου.

Από τη στιγμή που ένας επισκέπτης έρχεται στη Χρυσή, μαγνητίζεται από το εξωτικό φυσικό τοπίο που κυριαρχείται από κέδρο, τη χρυσή άμμο και το ελαφρύ νερό γαλαζοπράσινης. Οι φυσικές εικόνες και οι ρυθμοί της φύσης, δίνουν αμέσως στον επισκέπτη μια νέα αίσθηση απελευθέρωσης.

Μια βόλτα στο δάσος, το κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά σε συνδυασμό με την απαλή μυρωδιά του κέδρου και του φρέσκου οξυγόνου, συμπληρώνουν την εμπειρία των διακοπών του επισκέπτη, προσφέροντάς του μια βαθιά αίσθηση χαλάρωσης που γίνεται αξέχαστη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το νησί Χρυσή καλωσορίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε καλοκαίρι.

Το νησί έχει ένα μικρό μπαρ στη βόρεια πλευρά του νησιού, μια μικρή ταβέρνα στη νότια πλευρά, μια Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, έναν φάρο στη βορειοδυτική πλευρά και ένα σπίτι στη βορειοανατολική πλευρά. Υπάρχουν τρεις αναγνωρισμένοι μόνιμοι κάτοικοι στο νησί μέχρι τώρα.

Το νησί έχει μεγάλο αριθμό κελυφών, κυρίως στο βορρά, που είναι ένα από τα διακριτικά χαρακτηριστικά του νησιού.

chrissi island ierapetra
Why to book directly ?
  •  -5% off from other online booking engines
  • Real Time Availability
  •  No Booking Fees
  •  Booking: Very good! 8.4
  •  Expedia: Very good!  4/5
  •  TripAdvisor: Excellent  4/5
Skip to content