Σχετικά με την Κνωσσό

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού βρίσκεται 5 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η τοποθεσία κατοικήθηκε κατά τους νεολιθικούς χρόνους. Στα ερείπια του νεολιθικού οικισμού χτίστηκε το πρώτο μινωικό ανάκτορο (1900 π.Χ.) όπου κυριάρχησε η δυναστεία του Μίνωα.
Καταστράφηκε το 1700 π.Χ. και ένα νέο παλάτι χτίστηκε στη θέση του.
Το παλάτι κάλυπτε έκταση 22.000 τ.μ., ήταν πολυώροφο και είχε ένα περίπλοκο σχέδιο. Λόγω αυτού του γεγονότος, το Παλάτι συνδέεται με συναρπαστικούς θρύλους, όπως ο μύθος του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο.
Μεταξύ 1.700-1.450 π.Χ., ο Μινωικός πολιτισμός ήταν στο αποκορύφωμά του και η Κνωσός ήταν η πιο σημαντική πόλη-κράτος. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών η πόλη καταστράφηκε δύο φορές από σεισμούς (1.600 π.Χ., 1.450 π.Χ.) και ξαναχτίστηκε.
Η πόλη της Κνωσού είχε 100.000 πολίτες και συνέχισε να είναι σημαντική πόλη-κράτος μέχρι την πρώιμη Βυζαντινή περίοδο.
Ο αρχαιολογικός χώρος ανακαλύφθηκε το 1878 από τον Μίνως Καλοκαιρινός. Οι ανασκαφές στην Κνωσό ξεκίνησαν το 1.900 μ.Χ. από τον Άγγλο αρχαιολόγο Sir Arthur Evans (1851- 1941) και την ομάδα του, και συνεχίστηκαν για 35 χρόνια.
Η Κνωσός γέννησε διάσημους άντρες όπως ο Χερσίφρων και ο γιος του Μεταγένης, εκ των οποίων η δημιουργία ήταν ο ναός της Άρτεμις στην Έφεσο, το Αρτεμίσιο, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Για περισσότερα επισκεφτείτε : https://en.wikipedia.org/wiki/Knossos

knossos palace heraklion crete

Το Μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος τόπος ενδιαφέροντος στην Κνωσό, μια σημαντική πόλη της αρχαιότητας, η οποία κατοικήθηκε συνεχώς από τη Νεολιθική περίοδο έως τον 5ο αι. μ.Χ. Το παλάτι χτίστηκε στον λόφο της Κεφάλας και έχει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα και στο κρητικό εσωτερικό. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Το Παλάτι της Κνωσού συνδέεται με συναρπαστικούς θρύλους, όπως ο μύθος του Λαβύρινθου, με τον Μινώταυρο και την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου.

Why to book directly ?
  •  -5% off from other online booking engines
  • Real Time Availability
  •  No Booking Fees
  •  Booking: Very good! 8.4
  •  Expedia: Very good!  4/5
  •  TripAdvisor: Excellent  4/5
Skip to content