Πληροφορίες σχετικά με την Σαντορίνη

Η ημισεληνοειδής Σαντορίνη (ή Θήρα), το πολύτιμο στολίδι του Αιγαίου, είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα νησιών που αποτελούνται από Θήρα, Θηρασιά, Ασπρονήσι, Παλαιά και Νέα Καμένη στο νοτιότερο τμήμα των Κυκλάδων.

Το λέμε ως ένα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα συγκρότημα πέντε νησιών. Η Σαντορίνη (Θήρα) είναι το κύριο νησί και γύρω της η Θηρασιά και το Ασπρονήσι (τμήματα της αρχαίας Στρογγύλης) και τα δύο ηφαιστειακά νησιά Παλαιά Καμένη και Νέα Καμένη.

Ήταν ένα νησί με το όνομα Stroggili μέχρι το 1645 π.Χ., όταν ξέσπασε το ηφαίστειο στη μέση του νησιού και δημιουργήθηκε η Καλντέρα. Τα δύο ηφαιστειακά νησιά εμφανίστηκαν πολύ αργότερα από διάφορες εκρήξεις που ξεκινούν από το 157 π.Χ. έως το τελευταίο τον 20ο αιώνα (1950).

Πολλοί λόγοι έκαναν αυτό το νησί διάσημο παγκοσμίως και λίγο πολύ έχουμε όλοι δει μια εικόνα του (ήταν αυτή η εικόνα που χρησιμοποίησε το ταξιδιωτικό γραφείο για την Ελλάδα). Υπάρχει μια συζήτηση για τη σύνδεση μεταξύ της Θήρας και της μυθικής Ατλαντίδας. Επίσης, ο Jules Verne έκανε τη Σαντορίνη διάσημη με τα βιβλία της “Είκοσι χιλιάδες πρωταθλήματα κάτω από τη θάλασσα” και “Το μυστηριώδες νησί” όπου ο καπετάνιος Nemo και το πλήρωμά του παρακολουθούν την έκρηξη του ηφαιστείου. Ήταν ένας από τους επισκέπτες και τους επιστήμονες που ήρθε στη Θήρα κατά τις εκρήξεις του 1866 – 1870 και έγραψε το γνωστό βιβλίο αμέσως μετά. Είναι πραγματικά το μυστηριώδες νησί, οι κανόνες του ηφαιστείου, η θέα στην καλντέρα είναι η πιο εκπληκτική στον πλανήτη!

Αν είστε μετά την προβολή της καλντέρας ρίξτε μια ματιά στα Φηρά, την Οία, το Ημεροβίγλι, το Φηροστεφάνι, το Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι.

Για τις καλύτερες παραλίες ελέγξτε την παραλία Περίσσα, Καμάρι, Περίβολος, Βλυχάδα και Κόκκινη.

Η μοναδική καλντέρα, η ενέργεια και η ομορφιά του νησιού είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι για να καταταχθεί ως το κορυφαίο νησί της Ευρώπης και ένας από τους μοναδικούς σε μια ζωή πρέπει να δει προορισμούς του κόσμου.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να φτάσετε, η Σαντορίνη συνδέεται με τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και όλα τα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων (Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σίφνος, Μήλος, Τήνος, Σύρος) με πλοίο και Αθήνα και πολλά άλλα χώρες απευθείας με αεροπλάνο.

santorini

Why to book directly ?
  •  -5% off from other online booking engines
  • Real Time Availability
  •  No Booking Fees
  •  Booking: Very good! 8.4
  •  Expedia: Very good!  4/5
  •  TripAdvisor: Excellent  4/5
Skip to content