Πληροφορίες σχετικά με τον Μπάλο

Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Χανίων και 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κισσάμου, που σχηματίζεται μεταξύ του Ακρωτηρίου Γραμβούσας και του μικρού Ακρωτηρίου Τιγκάνη και κάτω από την περιοχή του Πλατισκίνου. Ο Μπάλος είναι σίγουρα η πιο φωτογραφημένη παραλία στην Κρήτη, ένα πολύ αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών για την Ελλάδα.

Ο Μπάλος φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά του, την άγρια ​​φυσική ομορφιά και το όμορφο εξωτικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο Μπάλος επισκέπτονται χιλιάδες άτομα, τα οποία φτάνουν κυρίως με τα φέρι που εκτελούν δρομολόγια από το λιμάνι της Κισσάμου. Εάν δεν σας αρέσουν τα πλήθη, καλύτερα να αποφύγετε να επισκεφθείτε την παραλία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Επίσης, μια τέλεια ιδέα είναι να φτάσετε στο Μπάλο το πρωί, πριν φτάσετε τα πλοία από την Κίσσαμο. Αυτές οι λίγες ώρες απόστασης σε ένα τέτοιο παραδεισένιο μέρος θα παραμείνουν χαραγμένες στη μνήμη σας για πάντα.

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει λευκή άμμο και εξωτικά λευκά, ζωντανά γαλαζοπράσινα νερά. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και ζεστή, ιδανική για μικρά παιδιά. Σε πολλά μέρη η άμμος έχει υπέροχο ροζ χρώμα, λόγω εκατομμυρίων θρυμματισμένων κελυφών. Πέρα από τους βράχους στα όρια της λιμνοθάλασσας, το νερό είναι βαθύτερο και πιο κρύο, ιδανικό για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Η λιμνοθάλασσα και η ευρύτερη περιοχή, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, προστατεύονται στο πλαίσιο του προγράμματος Natura 2000. Τα γεράκια Eleonora, shag και κορμοράνοι φωλιάζουν στις σπηλιές της περιοχής. Επιπλέον, η περιοχή είναι καταφύγιο για την προστατευόμενη φώκια μοναχού και τη θαλάσσια χελώνα caretta caretta. Παρά την προστασία, ένα πρωτόγονο καφέ και ομπρέλες εμφανίστηκαν στην παραλία τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να αγοράσετε νερό από εκεί και από τα μπαράκια των πλοίων.

Μερικά μειονεκτήματα της λιμνοθάλασσας είναι ότι ο βυθός είναι λασπώδης και τα ρηχά νερά διευκολύνουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών, οι οποίοι μερικές φορές προκαλούν μια δυσάρεστη μυρωδιά.

balos crete chania
Why to book directly ?
  •  -5% off from other online booking engines
  • Real Time Availability
  •  No Booking Fees
  •  Booking: Very good! 8.4
  •  Expedia: Very good!  4/5
  •  TripAdvisor: Excellent  4/5
Skip to content