Πληροφορίες σχετικά με το Φαράγγι της Σαμαριάς

Το φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται 43 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, είναι το μεγαλύτερο φαράγγι στην Ευρώπη, περίπου 18 χιλιόμετρα και φημίζεται για την υπέροχη ομορφιά του. Σε ορισμένα σημεία το πέρασμα έχει πλάτος μόλις 3 μέτρα και κατά καιρούς οι απότομες πλευρές ανέρχονται σε ύψος 600 μέτρων. Το φαράγγι κόβεται από ένα ρεύμα που ρέει μεταξύ της υψηλότερης κορυφής των Λευκών Ορέων και του Όρους. Βόλικας.

Η πεζοπορία στο φαράγγι επιτρέπεται από τον Μάιο έως τα τέλη Οκτωβρίου, ανάλογα με τον καιρό. Στην είσοδο του φαραγγιού, στο Ξυλόσκαλο υπάρχει ένα τουριστικό περίπτερο με θέα το μαγευτικό Όρος. Γύγγυλο (υψόμετρο 2.083 μ.). Φεύγοντας από το φαράγγι συναντά κανείς το χωριό της Αγίας Ρουμέλης, όπου μπορεί κανείς να κάνει εκκίνηση προς τη Χώρα Σφακίων και να πάρει ένα λεωφορείο για τα Χανιά. Ο δρόμος από τα Χανιά προς την είσοδο του φαραγγιού διασχίζει τα γραφικά πεδινά και ορεινά χωριά. Στο χωριό Ομαλός και στην οροσειρά του Ομαλού θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολλές ταβέρνες.
Η πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς θεωρείται μία από τις «must-do» εμπειρίες της Κρήτης, γι ‘αυτό σχεδόν ποτέ δεν θα είσαι χωρίς παρέα. Στην περίοδο αιχμής, έως και 3000 άτομα την ημέρα αντιμετωπίζουν το πετρώδες μονοπάτι μήκους 16 χλμ. Και ακόμη και την άνοιξη και το φθινόπωρο, σπάνια είναι λιγότεροι από 1000 πεζοπόρους. Η Σαμαριά φιλοξενεί επίσης το Κρι-Κρι, μια σπάνια απειλούμενη άγρια ​​κατσίκα. Το φαράγγι έγινε εθνικό πάρκο το 1962 για να σώσει το Κρι-Κρι από την εξαφάνιση. Είναι απίθανο να δείτε αυτά τα ντροπαλά ζώα, τα οποία δείχνουν έντονη αποστροφή στους πεζοπόρους, αλλά μπορεί να εντοπίσετε χρυσούς αετούς από πάνω.

samaria gorge
Why to book directly ?
  •  -5% off from other online booking engines
  • Real Time Availability
  •  No Booking Fees
  •  Booking: Very good! 8.4
  •  Expedia: Very good!  4/5
  •  TripAdvisor: Excellent  4/5
Skip to content