Πληροφορίες για το ανάκτορο της Φαιστού

Η Φαιστός ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού και η πιο πλούσια και ισχυρή πόλη της νότιας Κρήτης. Κατοικήθηκε από τη Νεολιθική περίοδο μέχρι την ίδρυση και ανάπτυξη των μινωικών ανακτόρων τον 15ο αιώνα π.Χ.

Η Μινωική πόλη κάλυψε μια σημαντική περιοχή γύρω από το ανακτορικό κέντρο. Μετά την καταστροφή του ανακτόρου τον 15ο αιώνα, η πόλη συνέχισε να κατοικείται κατά τη μυκηναϊκή και τη γεωμετρική περίοδο, δηλαδή μέχρι τον 8ο αιώνα π.Χ.

Αργότερα, ο ναός της Ρέας χτίστηκε στα νότια του παλαιού ανακτόρου. Η ελληνιστική πόλη ήταν εξαιρετικά ευημερούσα. τα σπίτια της εποχής φαίνονται στη δυτική αυλή (πάνω βεράντα) του ανακτόρου. Στα μέσα του 2ου αιώνα π.Χ. καταστράφηκε και κυριάρχησε από τη γειτονική πόλη της Γόρτυνας. Ίχνη κατοίκησης που χρονολογούνται από την ενετική περίοδο είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την περιοχή. Η αρχαιολογική έρευνα της Φαιστού ξεκίνησε το 1884 από τον F. Halbherr και συνεχίστηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση των F. Halbherr και L. Pernier το 1900-1904 και από τον Doro Levi, το 1950-1971.

Ο δίσκος της Φαιστού, που βρίσκεται στο Παλάτι της Φαιστού. Δίσκος αργίλου. Πιθανώς του 17ο αιώνα π.Χ.

Περισσότερα : https://en.wikipedia.org/wiki/Phaistos

phaistos disk
phaistos palace heraklion crete
Why to book directly ?
  •  -5% off from other online booking engines
  • Real Time Availability
  •  No Booking Fees
  •  Booking: Very good! 8.4
  •  Expedia: Very good!  4/5
  •  TripAdvisor: Excellent  4/5
Skip to content